Egri vár

Magyar Királyság végvárrendszerének, „Európa védőpajzsának” fontos erőssége volt. Ezer éves történetének leghíresebb eseménye az 1552-es ostrom, amikor a Dobó István által vezetett kétezer fős védősereg közel harmincszoros török túlerővel szemben megvédte a várat. Elsőként a korabeli krónikás, Tinódi Lantos Sebestyén örökítette meg históriás énekében a győzelmet, amely további irodalmi és képzőművészeti alkotások közvetítésével vált a nemzeti emlékezet részévé. Eger védőinek a magyar hőskultuszban betöltött szerepét Gárdonyi Géza Egri csillagok című nagyhatású regénye, illetve az ebből készült film erősítette tovább.

Kerékpárral

Kerékpárral a városon kerékpárral a Bükkön át Egerszalóki elágazótól a városon keresztül Felsőtárkányig jó minőségű kerékpárút hálózat épült.A bükki szakasz csak táblázva van,de kerékpáros pihenők létesültek 10km-en ként Lillafüredig-Miskolctapolcáig.A jó hír az hogy az apartman közvetlen közelében van az Egerbike kerékpár kölcsönző.

Bazilika 

Szent István király 1004-ben alapította az egri egyházmegyét. Ezután kezdték el építeni a mai vár helyén a székesegyházat, vagy katedrálist, amely nevét a püspök tanítószékéről, katedrájáról kapta.Egri Vár ostromaA történelem viharai többször lerombolták az először román, majd gót stílusú templomot. Az egri vár 1552-es ostroma után, a vár megerősítési tervei és a protestáns várkapitányok a székesegyházat sem kímélték így a kanonok testülete, a mai Bazilika területén álló Szent Mihály plébánia templomba költözött, mely 1580-tól hivatalosan is betöltötte a székesegyház funkcióját.

Strand fürdő

A folyamatos fürdő fejlesztések révén Eger magyarország egyik legszebb fürdőhelyei közé tartozik.Modern körülmények között élvezhetik a vendégek a víz gyógyító hatását és élhetik át az egri fürdőkultúra több száz éves történetét.A Csenge apartmantól csak kettő percre gyönyörű ligetes környezetben helyezkedik el közvetlen átjárási lehetőséggel a török fürdőbe.

Város a város alatt

Az egykori érseki pincerendszer létrejötte a török megszállás után az Egerbe visszatérő Fenessy György püspök nevéhez kötődik, aki már nem akart a várban lakni. A püspökség a városban vásárolt két építési telket és a palota építéséhez szükséges tufa követ az újonnan épülő palota alóli dombból termelték ki. Így alakult ki a hatalmas pincerendszer, ahol a Gyöngyöstől Munkácsig terjedő szőlőterületekről származó borok tizedét, azaz decimáját tárolták.

Szépasszony-völgy 

A kellemesen eltöltött nap végén pedig irány a Szépasszony-völgy!Ha Ön már járt nálunk, vagy tervezi, hogy városunkban tölti szabadnapjait, akkor látogasson el az egri borvidék leghíresebb helyére, a Szépasszony-völgybe, ahol a boros pincék mindig szívesen látják egy pohár finom borra, ahol muzsikaszó mellett beszélgethet barátaival, családjával. Szabadtéri programok, borkóstolás, finom ételek, hangulatos esték várják Önt is!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!